Oana Marcian Ozmen (PNL): E important ca țările europene să-și stabilească prioritățile privind creșterea eficienței energetice pentru a deveni competitive pe piețele externe

Deputata Oana Marcian Ozmen (PNL Bucureşti) spune că este important ca țările europene să-și stabilească prioritățile privind creșterea eficienței energetice pentru a deveni competitive pe piețele externe.
  • ”A doua zi de lucrări din cadrul întâlnirii Parteneriatului pentru Energie Transatlantică și Cooperare Climatică, organizată de Departamentul de Energie al SUA, Ministerul Energiei din România și Centrul Energetic Global al Consiliului Atlantic, a fost plină de discuții și dezbateri constructive.

În cadrul dezbaterii „Rolul politicii industriale în consolidarea cooperării în domeniul securității energetice”, au luat cuvântul doamna Marisa Lago, subsecretar pentru Comerț pentru Comerț Internațional, Departamentul de Comerț al SUA, domnul Krzysztof Bolesta, ministru adjunct, Ministerul Climei și Mediului, Guvernul Poloniei, domnul Dan Drăgan, secretar de stat, Ministerul Energiei, România, domnul Kamil Šaško, primul secretar de stat, Ministerul Economiei al Republicii Slovace, și domnul Péter Szijjártó, Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului, Ungaria.

  • E important ca țările europene să-și stabilească prioritățile privind creșterea eficienței energetice pentru a deveni competitive pe piețele externe.

De asemenea, în cadrul dezbaterii „Eficiență energetică și energie regenerabilă”, doamna Alexandra Maria Bocșe, consilier de stat în Departamentul Climă și Sustenabilitate, a avut o contribuție substanțială.

  • Creșterea performanțelor energetice ale clădirilor a reprezentat o temă importantă a dezbaterii. Din perspectiva colaborăii cu partenerii din SUA, încurajarea tehnologiei o să reprezinte un aspect important în producția de materiale de construcții prietenoase cu mediul.

Am avut onoarea s-o primesc pe doamna Arlene Fetizanan, Atașat pentru energie și director al Biroului Regional European DOE – Departamentul de Energie al SUA, și colegii din echipa Biroului Regional European DOE. Am discutat despre energie regenerabilă, tehnologie și hidrogen.

În plus, am avut o întâlnire cu doamna Tamara Lagurashvilli, Director, Europa Centrală și de Est, Grupul operativ pentru aer curat, în cadrul căreia am discutat despre rolul și importanta hidrogenului în industrie din perspectiva competitivității.

Cele două zile de dezbateri ne-au oferit oportunitatea de a face schimb de experiență cu experti din SUA și Europa. Am convingerea că avem aceeași viziune pentru mediu. Trebuie sa ne aducem contributia pentru a dezvolta proiecte de energie verde și să facem proiecte utilizând resursele disponibile în acest moment pentru a realiza tranziția energetică.

  • Îl felicit pe domnul Sebastian Burduja, Ministrul Energiei, pentru reușita evenimentului!”, spunev Oana Marciana Ozmen.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati