Oana Marciana Özmen: 4 martie evocă amintirea cutremurului din 1977

0
201

Deputata USR Oana Marciana Özmen a afirmat vineri că, în toiul tensiunilor din prezent, 4 martie evocă amintirea cutremurului din 1977.

”Seismul puternic a luat cu el viețile a 1.500 de oameni, a rănit de 10 ori mai mulți și a speriat milioane. Ruinele au umplut tot Bucureștiul, iar aici au fost înregistrate majoritatea victimelor și locuințelor distruse. Clădiri simbol, emblematice pentru capitală – blocurile Dunărea, Wilson, Scala – au capitulat”, a scris deputata, pe Facebook.

Ea susține că reconstrucția, consolidarea și renovarea clădirilor trebuie realizate fără noi întârzieri pentru a reduce riscul seismic și pentru a ne proteja viețile.

”Valul de renovări reprezintă o oportunitate pe care România o va transforma în realitate. Astfel vom fi cu un pas mai aproape de a rezolva problema sărăciei energetice, a renovării clădirilor cu cel mai scăzut grad de performanță energetică și a lipsei accesului persoanelor în vârstă și cu dizabilități la locuințe sănătoase”, a mai spus Oana Marciana Özmen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.