Oana Marciana Ozmen (PNL București): Începând cu anul acesta, data de 21 aprilie a fost oficializată drept Ziua Prieteniei Româno-Germane

Deputata Oana Marciana Ozmen (PNL) afirmă că începând cu anul acesta, data de 21 aprilie a fost oficializată drept Ziua Prieteniei Româno-Germane. Dimensiunea relațiilor de prietenie trebuie să includă mai mult ca oricând și diplomația energetică, spune aceasta. 
  • ”Începând cu anul acesta, data de 21 aprilie a fost oficializată drept Ziua Prieteniei Româno-Germane.

Dimensiunea relațiilor de prietenie trebuie să includă mai mult ca oricând și diplomația energetică.

O dovadă a rolului pe care Germania îl are în conturarea unei viziuni în domenii cheie precum energia și decarbonizare este conferința Berlin Energy Transition Dialogue 2024, la care am avut plăcerea să particip în luna martie 2024.

Conferința a fost un adevărat catalizator pentru discuții și propuneri privind viitorul cu emisii reduse de carbon la scară largă, reunind la masa discuțiilor înalți reprezentanți ai statelor europene, precum și ai țărilor din Africa și Orientul Mijlociu. Germania a demonstrat o organizare exemplară și o calitate înaltă a dialogului la Berlin Energy Transition Dialogue 2024, arătând încă o dată impactul colaborării între experți în vederea definirii politicilor pentru un viitor durabil.

Ziua Prieteniei Româno-Germane subliniază nu doar trecutul comun, ci și parteneriatul pentru sustenabilitate prin intermediul inovațiilor și a schimbului cultural constant. Această colaborare puternică va continua să sprijine realizarea de progrese semnificative în ambele țări, extinzându-și impactul dincolo de granițe.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati