Oana Marciana Ozmen (PNL): Sistemul de garanție-returnare (SGR) pentru ambalajele de băuturi e doar un capitol într-o industrie în creștere

Deputata PNL Oana Marciana Ozmen a participat la dezbaterea „Cum accelerăm economia circulară a României – de la SGR la dezvoltarea sectorială a reciclării” ea afirmând că sistemul de garanție-returnare (SGR) pentru ambalajele de băuturi e doar un capitol într-o industrie în creștere.
  • ”Am participat la dezbaterea „Cum accelerăm economia circulară a României – de la SGR la dezvoltarea sectorială a reciclării”, organizată de Redacția Curs De Guvernare.ro și Comisia pentru Mediu și Echilibru Ecologic a Camerei Deputaților.

Evenimentul a reunit oficiali decidenți, experți și reprezentanți ai organizațiilor active în procesul de reciclare.

În cadrul dezbaterii, am discutat despre economia circulară a României. Sistemul de garanție-returnare (SGR) pentru ambalajele de băuturi e doar un capitol într-o industrie în creștere. În continuare, ne propunem să încurajăm recuperarea ambalajelor, a hârtiei, a electronicelor, materialelor industriale și din domeniul construcțiilor.

De asemenea, trebuie să identificăm și să punem în aplicare soluții pentru repararea, remanufacturarea și reutilizarea produselor care pot fi făcute funcționale din nou, astfel menținându-le cât mai mult în ciclul economic. Accesul la finanțare și tehnologie, predictibilitatea legislativă și digitalizarea instituțiilor vor avea roluri determinante în atingerea țintelor.

  • Rolul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, condus de domnul Borbély László, este determinant din perspectiva elaborării politicilor publice privind economia circulară și pregătirea experților în dezvoltare durabilă.

La dezbatere au participat domnul Mircea Fechet, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, domnul László BORBÉLY, Consilier de Stat, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Guvernul României, domnul Constantin DAMOV, Președinte, Coaliția pentru Economie Circulară – CERC, doamna Gemma WEBB, CEO and President – RetuRO SGR, doamna Doinița MIHAI, Vice President Public Affairs Eastern Europe South, Tomra, domnul Alin VIȘAN, Președinte, Asociația Română pentru Ambalaje și Mediu (ARAM), domnul Geanin ȘERBAN, Președinte, Asociația OIREP Ambalaje, domnul Radu MERICA, general manager, RER Group, domnul Valentin NEGOIȚĂ, Președinte, Asociația ECOTIC. Domnul Alexandru LAIBĂR, directorul executiv al Coaliției pentru Economia Circulară, a moderat dezbaterea.

Felicit organizatorii, Redacția Curs de Guvernare și Comisia pentru Mediu și Echilibru Ecologic a Camerei Deputaților, pentru reușita evenimentului!

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati