Oana Ozmen, deputat PNL: ”Au fost adoptate două proiecte de lege care simplifică procedurile achizițiilor publice”

Oana Marciana Ozmen, deputat PNL, anunță că în cadrul plenului Camerei Deputaților au fost adoptate două proiecte de lege ”foarte importante și de impact” care vin în sprijinul cetățeanului și care simplifică procedurile greoaie ale achizițiilor publice.

Potrivit sursei citate, este vorba de:

  • PLX 193/2022 Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.27/2022 privind măsurile aplicabile clienților finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei;
  • PLX 342/2022 Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.98/2016 privind achizițiile publice, Legii nr.99/2016 privind achiziţiile sectoriale, Legii nr. 100/2016 privind concesiunile de lucrări şi concesiunile de servicii, precum şi a Legii nr.101/2016 privind remediile şi căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziție publică, a contractelor sectoriale şi a contractelor de concesiune de lucrări şi concesiune de servicii, precum şi pentru organizarea şi funcţionrea Consiliului Național de Soluţionare a Contestațiilor.

De asemenea, tot astăzi, în ședința Comisiei pentru industrii și servicii pe agenda dezbaterilor s-a regăsit urmatorul proiect de mare importanță ce a fost adoptat: PL-x nr. 172/2022 Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 19/2022 privind unele măsuri referitoare la garanţiile de bună execuţie constituite în cadrul contractelor de achiziţie publică şi al contractelor sectoriale, mai spune deputatul PNL.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati