Oana Ozmen (deputat USR București): Strategiile de renovare pe termen lung vor fi înlocuite cu planuri naționale de renovare

Deputata USR București, Oana Ozmen, a afirmat că performanța energetică a clădirilor e importantă atât din rațiuni economice, cât și din rațiuni sociale, și că planificarea este cheia pentru orice reușită. ”Strategiile de renovare pe termen lung vor fi înlocuite cu planuri naționale de renovare, acestea din urmă fiind mai operaționale și monitorizate îndeaproape.”, explică parlamentarul.

”Performanța energetică a clădirilor e importantă din rațiuni economice și sociale. Planificarea e cheia pentru orice reușită. De unde plecăm?

2020 – Strategia națională de renovare pe termen lung pentru sprijinirea renovării parcului național de clădiri rezidențiale și nerezidențiale (publice și private) și transformarea treptată într-un parc imobiliar cu nivel ridicat de eficiență energetică până în 2050.

2021 – Planul de acțiune pentru implementarea strategiei naționale etapa I (2022 – 2030)”, a scris Ozmen pe pagina de Facebook.

În continuare, ea spune că ”trebuie să fie avem în vedere Propunerea Comisiei Europene de revizuire a Directivei privind performanța energetică a clădirilor (EPBD)” din 2021, care introduce noi definiții pentru ”clădirile cu zero emisii” și ajustează definițiile pentru ”clădiri cu aproape zero emisii” și ”renovare profundă”.

”Strategiile de renovare pe termen lung vor fi înlocuite cu planuri naționale de renovare, acestea din urmă fiind mai operaționale și monitorizate îndeaproape.”, mai spune deputata.

Aceasta completează că primele proiecte de planuri naționale vor fi prezentate până la finalul lunii iunie 2024, când ”Va fi nevoie de contribuția tuturor pentru realizarea acestora!”

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati