Oana Özmen: Femeile reprezintă mai mult de jumătate din populația României, dar reprezentarea legislativă și executivă este disproporționată

0
184
Foto: Facebook / Oana Ozmen
Oana Marciana Özmen (deputat PNL) a participat, marți, împreună cu colegele din Parlamentul României, la conferința „Femeile parlamentare din România şi promovarea egalităţii de gen ca angajament naţional”, desfăşurată sub Înaltul Patronaj al preşedintelui Klaus Iohannis și organizată la iniţiativa preşedintelui interimar al Senatului, Alina Gorghiu.
  • La eveniment au participat Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, Nicolae Ionel Ciucă, premierul României și Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova.
”Femeile reprezintă mai mult de jumătate din populația României, dar reprezentarea legislativă și executivă este disproporționată. 17% din Parlament sunt femei și doar 9% din membrii Guvernului”, spune deputatul PNL.
Foto: Facebook / Oana Ozmen
  • În cadrul conferinței, s-a discutat despre inițiativa legislativă prin care se introduce o cotă minimă de 33% pentru reprezentarea femeilor și a bărbaților în Parlament, dar și o cotă de 30% la alegerile locale și în consiliile de administrație, explică Oana Marciana Özmen.

Potrivit sursei citate, s-a discutat și despre inițiativa privind finanțarea partidelor politice în funcție de ponderea femeilor și a tinerilor pe listele electorale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.