Oana Ozmen (PNL), intervenție la conferința Green Mobility 2022: ”România are fonduri alocate pentru dezvoltarea rețelei de stații electrice”

Deputatul PNL Oana Marciana Ozmen a participat în calitate de speaker la conferința Green Mobility 2022, organizată de The Diplomat-Bucharest și Automotive Today. Aceasta a discutat despre dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare a mașinilor electrice și a automobilelor cu hidrogen.
  • ”Prin REPowerEu, Uniunea Europeană își propune o producție de 10 milioane tone de hidrogen până în anul 2030”, a precizat Ozmen.
”Țara noastră are fonduri alocate pentru dezvoltarea rețelei de stații electrice. Prin PNRR, România și-a propus finanţarea a 15.283 de puncte de reîncărcare a vehiculelor electrice, dintre care 14.200 puncte cu putere înaltă şi 1.083 de puncte cu putere normală. Punctele de reîncărcare cu putere înaltă vor avea o capacitate minimă de 50 kw, fiind recomandate punctele de reîncărcare cu o capacitate minimă de 71 kw, asigurându-se astfel reducerea timpilor de reîncărcare”, spune deputatul PNL.
  • Valoarea investițiilor privind mobilitatea urbana durabilă din componenta Fondul local a PNRR este de 1,2 mld euro.
În acest moment, în Europa sunt 160 de stații de încărcare cu hidrogen, dintre care 95 de stații sunt în Republica Federală Germania, iar 5 stații sunt în Regatul Danemarcei.
  • ”Sunt necesare campanii consistente de informare privind beneficiile utilizării energiei verzi. Ținta de 13% până în 2030 privind reducerea emisiilor de carbon, potrivit REPowerEU, poate fi atinsă cu condiția stabilirii cadrului legislativ”, mai afirmă deputata.
Conferința Green Mobility 2022 a reunit experți din domeniul energiei și din sectorul producției de mașini și componente auto. „Felicitări organizatorilor, The Diplomat și Automotive Today, pentru reușita evenimentului!”, a completat Ozmen.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati