Oana Ozmen (PNL), la reuniunea ministerială a miniștrilor Energiei din regiune: În prezent se lucrează la emiterea primului proiect legislativ dedicat hidrogenului

Deputatul PNL Oana Marciana Ozmen a anunțat, în cadrul reuniunii ministeriale a miniștrilor Energiei din regiune, că în România se lucrează la emiterea primului proiect legislativ dedicat hidrogenului.

  • ”Ne propunem să finalizăm în această sesiunea parlamentară primul proiect legislativ pe hidrogen”, a completat aceasta.

Deputatul PNL a participat, în calitate de speaker, la a cincea ediție a Conferinței Internaționale a Gazului din Romania – RIGC, organizată de Federația pentru Petrol și Gaze sub auspiciile Ministerului Energiei, care a avut ca scop găsirea soluțiilor care pot fi implementate la nivel regional pentru a asigura gazul necesar cetățenilor și mediului de afaceri.

Potrivit sursei citate, ”evenimentul a fost unul unic pentru România, beneficiind, la invitația ministrului Energiei Virgil Popescu, care a desfășurat o diplomație fară precedent, de prezența unui număr impresionant de miniștri ai energiei din regiune: Parviz Shahbazov, ministrul energiei din Azerbaidjan, Andrei Spînu, vice-premier, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Republica Modova, Rosen Hristov, ministrul Energiei din Bulgaria, Kostas Skrekas, ministrul Mediului și Energiei din Grecia, Mykola Kolisnyk, ministru adjunct al Energiei din Ucraina, Peter Sztaray, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Comerțului din Ungaria, Alparslan Bayraktar, ministru adjunct, Ministerul Energiei și Resurselor Naturale din Turcia și George Chikovani, director general JSC – Georgian Oil and Gas Corporation.”

De asemenea, joi, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a găzduit, la Palatul Victoria, reuniunea ministerială a miniștrilor Energiei din regiune, aflați la București pentru a participa la RIGC – Romanian International Gas Conference.

  • Reuniunea a pus accent pe aplicarea proiectelor de întărire a cooperării între țările participante, în vederea asigurării resurselor energetice și a găsirii celor mai bune soluții pentru întărirea securității energetice a tuturor statelor participante.

În acest context, Oana Marciana Ozmen anunță că a participat în cadrul panelului – “Este piața de gaz europeană pregătită pentru hidrogen” – unde a afirmat că, în prezent, în România se lucrează la emiterea primului proiect legislativ dedicat hidrogenului.

”Am organizat un grup de lucru pe hidrogen”

”Ne-am bucurat să îl avem alături de noi pe Vice Președintele Camerei Deputaților, Dl.Florin Alexandru Alexe, membru al Comisiei pentru Industrii și Servicii și un susținator a acestui proiect.

Deja am organizat un grup de lucru pe hidrogen cu sprijinul Președintelui Comisiei, al Ministrului Energiei cărora le mulțumesc ca au dat curs inițiativei mele.

Ne propunem să finalizăm în această sesiunea parlamentară primul proiect legislativ pe hidrogen.” a completat sursa citată.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati