Oana Ozmen (USR București), despre Legea Offshore: ”România poate deveni cel mai mare producător de gaze naturale din UE”

Deputatul USR Oana Marciana Özmen a catalogat adoptarea Legii Offshore drept un ”pas concret pentru obținerea independenței energetice a țării”.

  • ”România are oportunitatea sa devină un factor de echilibru în zona producției de energie și este important ca acest dialog politic constructiv să continue”, a completat aceasta.

Potrivit sursei citate, exploatarea zăcămintelor descoperite în Marea Neagră va spori în mod cert producția anuală de gaze naturale, iar ”România poate deveni astfel cel mai mare producător de gaze naturale din Uniunea Europeană.

”România, factor de echilibru în zona producției de energie”

În acest context, deputatul USR afirmă că investițiile vor contribui la tranziția verde, demers esențial pentru un viitor sustenabil și sigur.

Astfel, ”România are oportunitatea sa devină un factor de echilibru în zona producției de energie și este important ca acest dialog politic constructiv să continuue.”, mai spune Ozmen.

Aceasta afirmă că ”rămân învățate”  lecțiile despre necesitatea de a dezvolta un cadru de reglementare coerent, stabil și predictibil, pentru că ”doar în această manieră putem avea beneficii de ordin economic, social precum și cele de securitate energetică pe care exploatarea zăcămintelor din apele adânci ale Mării Negre le va aduce.”

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati