Oana Ozmen(deputat USR PLUS Bucuresti) – vizită de lucru la fabrica de vată minerală bazaltică de la Ploiești

Oana Ozmen, deputat USR PLUS de Bucuresti, membru în Comisia de Industrii al Camerei Deputaților, a fost într-o vizită de lucru la fabrica de vată minerală bazaltică de la Ploiești.

Ozmen: Mi-am dorit să înțeleg și să văd cum funcționează întregul sistem de producere a unui astfel de material la noi în țară.

”Vă povesteam zilele trecute, vata minerală bazaltică este obținută prin procesarea bazaltului, materie primă naturală care se găsește din abundență în România și care este deosebit de eficientă din punct de vedere energetic.

Mi-am dorit să înțeleg și să văd cum funcționează întregul sistem de producere a unui astfel de material la noi în țară.

Este un mare avantaj că putem produce în România, din resurse locale, un material modern și deosebit de performant în ceea ce privește eficiența energetică a clădirilor.”, transmite Oana Ozmen pe facebok.

Ozmen: Unul dintre subiectele pentru care voi milita pe tot parcursul acestui mandat se refera la utilizarea materialelor prietenoase cu mediul.

”Am fost impresionată azi(8 iulie), în cadrul vizitei de la fabrica Rockwool, să văd cum se transformă roca vulcanică de bazalt în fibre de vată minerală.

Cel mai mult m-a impresionat să văd că într-adevăr vata minerală bazaltică nu arde. Este practic un produs mineral, respectiv o piată, care nu arde.

Și este cu atât mai îmbucurător că astfel de resurse locale sunt utilizate într-un lanț de producție local astfel încât și produsul finit să fie cumpărat și utilizat de consumatorii din piața locală.

Este un exemplu de bune practici nu doar la nivel de eficiență energetică, ci și la nivel economic.”, mai transmite deputata USR PLUS de Bucuresti.

Ozmen a ținut să mulțumească Excelenței Sale, Domnul Søren Jensen, Ambasador al Regatului Danemarcei, pentru întâlnirea de joi și pentru tot sprijinul oferit.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati