Oana Ozmen(deputat USR PLUS București) – vizită la o fabrică de polistiren din Capitală alături de reprezentanții ROMEPS

Oana Ozmen, deputat USR PLUS de București, a fost în vizită la o fabrică de polistiren din Capitală alături de reprezentanții ROMEPS.Özmen, membru în Comisia de Eficienţă Energetică din Camera Deputaților, a transmis că este ”interesată, în mod real, de problemele pe care le întâmpinăm, la momentul actual, în domeniul eficienței energetice.”

Ozmen: Pentru mine, ca deputat, este important să am o viziune de ansamblu asupra provocărilor acestei industrii, ce anume presupune producerea pe plan local a materialelor EPS, care sunt beneficiile și care sunt dezavantajele folosirii unui astfel de produs în procesul de eficientizare energetică.

Reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor de Polistiren Expandat din România, ROMPES, au discutat cu deputatul Oana Özmen, membru în Comisia de Eficienţă Energetică, şi cu Neculai Tănase, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, despre modalităţi privind eficientizarea energetică, conform unui comunicat al asociaţiei, citat de agerpres.ro

Întrevederea se înscrie în seria de întâlniri iniţiate de deputatul Oana Özmen, cu actorii principali din sectorul privat, oameni direct implicaţi în industria eficienţei energetice, în perspectiva elaborării unor viitoare iniţiative legislative corecte, documentate şi eficiente.

Discuţiile au vizat o sferă largă de teme, de la modalităţi privind eficientizarea energetică, normative europene şi legislaţie românească, până la subiecte actuale, precum creşterea accelerată a preţului materiilor prime şi, implicit, a produselor destinate domeniului construcţiilor.

„Am iniţiat întâlniri cu asociaţiile profesionale din domeniu, întrucât sunt interesată, în mod real, de problemele pe care le întâmpinăm, la momentul actual, în domeniul eficienţei energetice. Am fost plăcut surprinsă de deschiderea tuturor reprezentanţilor pe care i-am întâlnit şi de dorinţa lor de a ne furniza informaţii corecte, actuale şi concrete.

Am susţinut, încă de la începutul mandatului meu, că orice iniţiativă sau proiect de lege trebuie realizate în discuţii ample şi argumentate, nu doar de la înălţimea biroului parlamentar. Este nevoie să coborâm la firul ierbii şi să începem să construim legi corecte, documentate, fără a mai lăsa loc de interpretări care produc haos”, a declarat Özmen.

Şerban Căzănişteanu, preşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Polistiren Expandat din România, ROMPES, a subliniat că România are nevoie de politici coerente şi clare, cu atât mai mult cu cât există resursele necesare pentru a atinge toate ţintele de energie regenerabilă şi eficienţă energetică.

„Suntem încântaţi şi salutăm abordarea doamnei deputat Oana Özmen, alături de domnul secretar de stat, Neculai Tănase. Noi, reprezentanţii industriei EPS, am fost şi vom rămâne mereu deschişi schimbului de informaţii, la fel de mult cum ne interesează şi un feedback corect şi transparent.”, a declarat Şerban Căzănişteanu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati