Oana Țoiu, deputat USR București: Guvernul PSD-PNL taie în 2024 din banii românilor bolnavi și ai mamelor care abia au născut

0
246

Deputata USR Oana Țoiu avertizează că Guvernul Ciolacu vrea să taie anul viitor cu 10% banii pe care îi încasează lunar românii aflați în concediu medical.

„Minciuna PNL că nu vin cu taxe noi în 2024 a durat doar de luni până joi. În fapt, Guvernul Ciolacu impune angajaților bolnavi, începând cu anul viitor, o taxă nouă, chiar pe banii pe care îi primesc atunci când sunt bolnavi, din ceea ce au contribuit deja: 10% CASS pe indemnizația de concediu medical.

Noua taxă afectează și mamele care abia au născut, în concediu de lăuzie. Peste 100.000 de mame vor suferi anul viitor din cauza acestei măsuri și a Guvernului PSD-PNL”, declară deputata USR Oana Țoiu.

Guvernul Ciolacu vrea, prin „ordonanța trenuleț” pregătită spre adoptare azi, să includă în categoria veniturilor supuse contribuției de asigurări sociale de sănătate și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, acordate potrivit OUG nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate.

Practic, în prezent, la un salariu de 5.000 lei brut, angajatul aflat în concediu medical primește 75% din salariu.

Adică, 177 lei/zi de concediu medical. După ce Guvernul PSD-PNL va adopta noua taxă, același angajat va primi doar 160 de lei/zi de concediu medical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.