Obiective turistice pe Valea Oltului. Ce se poate vedea în această zonă

Valea Oltului este una dintre principalele destinații ale turiștilor din România. Cei care ajung aici se pot delecta cu peisaje de vis și au șansa să viziteze obiective cu o puternică importanță istorică.

Valea Oltului este un defileu prin care curge Râul Olt, fiind amplasată între Lotru și Munții Căpățânii. Pe Valea Oltului se găsesc numeroase stațiuni turistice, izvoarele balneare fiind unul dintre motivele pentru care turiștii aleg să își petreacă aici concediile.

Valea Oltului pe harta. Care e traseul

Turiștii pot ajunge pe Valea Oltului cu mașina, cu autocarul și cu trenul. De la București la Băile Căciulata sunt 195 de kilometri, iar de la București până la Băile Olănești traseul are 193 de kilometri.

Drumul începe de pe Autostrada 1 București – Pitești și continua pe DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea.

Vizitatorii care ajung într-un dintre stațiunile de pe Valea Oltului pot merge ușor în excursii și în celelalte stațiuni. Spre exemplu, între Băile Căciulata și Băile Olănești este o distanță de 23 de kilometri.

Cele mai importante obiective turistice de pe Valea Oltului

Odată ajunși pe Valea Oltului, turiștii pot vizita nu doar stațiunile balneare, cât și toate obiectivele istorice și culturale pe care zone le pune la dispoziție, dar și peisajele superbe din Defileul Oltului.

Pe lista obiectivelor turistice de neratat de pe Valea Oltului se numără: Parcul Național Cozia, Mănăstirile de pe Valea Oltului, precum Cozia și Turnu, dar și Cetatea Romană Arutela și Peștera Lacul Verde.

Cea mai frumoasa stațiune de pe Valea Oltului

Turiștii care doresc să viziteze Valea Oltului se pot caza într-un dintre cele mai frumoase stațiuni.

Băile Govora, Călimănești Căciulata, Băile Olănești și Horezu. Iubitorii de olărit și mai ales colecționarii de vase din lut vor fi bucuroși să descopere piesele care îi așteaptă în Horezu.

Băile Olănești sunt renumite pentru peisajele superbe și mai ales pentru izvoarele cu ape captate cu ape minerale sulfuroase, clorurate, iodurate, sodice și hipotone. În stațiune se regăsesc 30 de astfel de izvoare.

Totodată, la Căciulata turiștii se pot bucura de Defileul Oltului, de plimbările pe faleza Oltului și mai ales de o vizită relaxantă la Mănăstirea Cozia.

sursa: b1tv.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati