Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii de Mediu, conduce lista candidaților REPER la Senat: ”Obţinem 5 ani de viaţă, în plus, în București!”

Octavian Berceanu, fost şef al Gărzii de Mediu, deschide lista candidaţilor REPER la Senat pentru alegerile parlamentare.

„Deschid opţiunea REPER în Senat, în Bucureşti, pentru că toţi merităm o viaţă şi un aer sănătos”, a scris Berceanu, pe Facebook.

El menţionează că a construit, împreună cu oamenii care lucrează încă în Garda Naţională de Mediu, „cea mai eficientă instituţie împotriva criminalităţii de mediu, în doar 6 luni”, dar şi că în Republica Moldova a contribuit la elaborarea „celui mai ambiţios plan de mediu” din Europa.

Planul a fost aprobat de către Banca Europeană de Investiţii, are o valoare de jumătate de miliard de euro şi vizează combaterea deşertificării, printr-un „scut” de 145.000 de hectare de noi păduri „capabile să lupte cu fenomenele extreme şi să înverzească” Europa.

„Obţinem, cu votul tău, mai mult decât cei 5% ca sa intrăm în Parlament şi de acolo, mai departe, în Ministerul Mediului – România.

Obţinem 5 ani de viaţă, în plus, în București!

Aş fi vrut să respiri un aer curat în Bucureşti şi în România, mai mult de 6 luni.Aş fi vrut să opresc, mai mult de 6 luni, importurile ilegale de deşeuri toxice.

Atunci când am fost tras pe linie moartă, pentru ca să nu-i inspir şi pe alţii, am refuzat să mă comport precum ciobanul din Mioriţa. Resemnarea nu e genul meu!”, mai scrie Berceanu, pe pagina de Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati