Octavian Berceanu: ”Jumătate din București este poluat cu hidrogen sulfurat. Afectează în mod special copiii”

Jumătate din București este poluat de hidrogen sulfurat, un gaz toxic inflamabil și extrem de toxic, avertizează fostul comisar-șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu.

Ce tip de poluanți atmosferici afectează sănătatea bucureștenilor și a ilfovenilor

„Sunt două categorii de poluanți atmosferici puternici, în afară de oxizii de azot, care afectează sănătatea bucureștenilor și a celor care trăiesc în zona metropolitană, în județul Ilfov. Avem două tipare de poluare pronunțată – unul este dat de arderile legale sau ilegale de cabluri, de materiale din dezmembrări auto, de deșeuri care aruncă în aer foarte multe particule fine care rămân blocate în plămânii noștri. O parte din aceste particule sunt date și de sobele din București”, a precizat Octavian Berceanu la Antena3.

El a mai spus că aceste sobe sunt de multe ori alimentate nu doar cu lemne ci și cu bucăți de mobilier sau uleiuri, deoarece sunt mulți oameni săraci care nu-și permit prețul de 500 lei pe metrul cub de lemn de foc.

”Hidrogenul sulfurat afectează în mod special copiii”

O altă poluare puternică este aceea cu hidrogenul sulfurat provenit din fermentația gropilor de gunoi, mai ales în zonele Glina, Vidra și Bucureștii Noi – Rudeni.

„Hidrogenul sulfurat este profund nociv organismului, afectează în mod special copiii care au un sistem imunitar din ce în ce mai puțin viabil. Captarea acestui hidrogen sulfurat din gropile de gunoi trebuie făcută în baza unei legislații care să poată fi aplicată și aplicată de instituțiile statului. În momentul de față veriicarea este foarte rudimentară” , a mai precizat Octavian Berceanu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati