Octavian Jurma: „Varianta Omicron nu strică Sărbătorile românilor”

Medicul Octavian Jurma este de părere că varianta Omicron nu va produce un nou val al pandemiei în România în luna decembrie. Cu toate acestea, numărul cazurilor s-ar putea înmulți în ianuarie și februarie în funcție de măsurile luate de autorități, explică Jurma.

Specialistul estimează că numărul cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 nu va crește de sărbători.

”Este exclus ca varianta Omicron să poată produce un nou val în România în luna decembrie chiar și în absența acestor măsuri, pentru că dobândirea dominanței Omicron va dura cel puțin 2-3 săptămâni.

Deci luna decembrie va fi relativ liniștită în România la ieșirea din valul 4-Delta”, susține Octavian Jurma, scrie antena3.ro.

Medicul crede că impactul și extinderea variantei Omicron pot fi diminuate prin vaccinare și prin utilizarea certificatului verde.

Numărul cazurilor de COVID nu va crește de Sărbători, spune Jurma

”Dacă însă măsurile de prevenție pot amână debutul valului 5-Omicron din ianuarie până în februarie, am putea salva mii de vieți, mai ales dacă acest răstimp va fi folosit pentru vaccinare și adoptarea certificatului verde.

Evident rată de vaccinare depinde fundamental de adoptarea certificatului verde, care devine cea mai importantă măsură absența din România. Nu doar că lipsește, dar au fost repetate asigurările publice că nu va fi introdus pentru biserici și deci nici pentru alte activități cu pretenții simiare de esențialitate. Aici bătălia este pierdută înainte de a începe”, este concluzia lui Jurma.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati