OFICIAL! De încălzirea Capitalei se va ocupa o companie înființată de Gabriela Firea

Consiliul General a votat, joi, delegarea serviciului de furnizare a agentului termic către Compania Municipală Termoenergetică SA, după falimentul RADET.

Proiectul a fost inclus pe ordinea de zi, prin vot, la începutul ședinței de Consiliu General, la pachet cu alte proiecte privind termoficarea.

Mai mulți consilieri – printre care Ciprian Ciucu (PNL) și Matei Țugui (USR) – au susținut că documentele au fost timise târziu, în jurul orei 21:00, miercuri seară. În plus, au susținut consilierii, din documentația stufoasă lipsesc documente importante, cum ar fi inventarul bunurilor, politică tarifara, date legate de redevențe etc.

Cu toate acestea – după o discuție cu caracter mai degrabă politic privind termoficarea – proiectul a fost adoptat cu 37 de voturi pentru și 11 abțineri.

Ulterior, consilierii, cu 42 de voturi pentru și 8 abțineri, au adoptat un proiect care prevede că municipalitatea va face plăti de circa 363 milioane de lei, în avans, în 2019 și 2020, pentru a asigura alimentarea cu energie termică.

S-a votat și un proiect de hotărâre pentru majorarea capitalului social al Companiei Municipale Termoenergetica SA cu peste 646 milioane de lei. Acești bani nu există în bugetul Capitalei ci – susține city managerului Sorin Chiriță – vor fi atrași inclusiv de la Guvern, prin diverse mecanisme.

În cele din urmă, s-a adoptat și proiectul de buget al CM Termoenergetica SA.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati