Opera Naţională Bucureşti, din nou parte a organismului Opera Europa

0
55

Opera Naţională Bucureşti anunţă faptul că a fost reintegrată în organizaţia Opera Europa după o absenţă de 5 ani. Opera Europa este cea mai importantă asociaţie a companiilor de operă şi festivaluri din lume având peste 215 membri din 43 de ţări.

În acest moment, Opera Naţională Bucureşti este singurul membru din România al acestei organizaţii recunoscute pentru facilităţile de colaborare ale membrilor săi. Practic, Opera Naţională Bucureşti, în cadrul Stagiunii Centenare, redevine membru cu drepturi depline şi îşi reia locul în rândul elitei companiilor de operă europene.

Opera Naţională Bucureşti a fost membră în Opera Europa în perioada 2008 – 2016 şi a organizat conferinţa de toamnă a Opera Europa din noiembrie 2015. Cu această ocazie la Bucureşti au participat 200 de directori de operă de pe întreg mapamondul.

Opera Naţională Bucureşti sărbătoreşte anul acesta 100 de ani de la instituţionalizare, fiind inaugurată în data de 8 decembrie 1921 cu spectacolul de operă „Lohengrin” de Richard Wagner, dirijat de George Enescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.