Opera Naţională Bucureşti o omagiază pe celebra prim-balerină Irinel Liciu

0
92

În an Centenar, Opera Naţională Bucureşti îşi propune să readucă în atenţia publicului iubitor de artă lirică şi balet personalităţi marcante ce au scris istorie în cei 100 de ani de activitate artistică a instituţiei.

Primul eveniment readuce în memoria publicului pasionat de balet cariera şi viaţa uneia dintre cele mai mari prim-balerine din istoria primei scene lirice a ţării, Irinel Liciu. Documentarul „ABIS” va fi transmis pe pagina de Facebook a Operei Naţionale Bucureşti luni, 22 februarie 2021, începând cu ora 19:00.

În cei 100 de ani de activitate bogată, Opera Naţională Bucureşti a devenit componentă fundamentală a culturii şi vieţii muzicale şi dă măsura unui nivel general al receptării artei.

Timp de două decenii, Irinel Liciu a fost prim-balerina Operei Naţionale Bucureşti în perioada 1950 -1970.

Scena Operei Naţionale Bucureşti a fost onorată, de-a lungul timpului, de prezenţa multor artişti excepţionali, care şi-au desfăşurat activitatea strălucitoare în spectacole de referinţă, cărora le-au conferit o frumuseţe şi anvergură greu de egalat. Printre aceştia, ilustra balerină Irinel Liciu ocupă un loc unic în felul său: personajele lirice, cu o încărcătură dramatică profundă, realizate cu o fineţe şi o dăruire impresionantă, rămân şi astăzi în sufletul celor care au trăit bucuria de a o aplauda în creaţii excepţionale – fie în Maria din „Fântâna din Baccisarai”, în Tai Ho din „Macul roşu”, fie în Swanilda din „Coppelia”, Paraşa din „Călăreţul de aramă” sau Odette-Odile din „Lacul lebedelor” şi multe altele. Iar interpretarea plină de tristeţe, de o expresivitate îmbinând graţia, disperarea şi poezia, din „Moartea lebedei”, va trăi veşnic în amintirea noastră.

Înregistrarea documentarului va fi disponibilă pe pagina oficială de Facebook a instituţiei, în link-ul https://www.facebook.com/operanb.ro; fiind accesibilă publicului doar pe durata difuzării acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.