Operații amânate din cauză că lipsește medicamentul care trezește pacienții din anestezie

0
184
camera spital covid

Criză în spitale. Pacienții nu mai pot fi operați din cauză că lipsește medicamentul cu care sunt treziți din anestezie. Iar situația este critică în aproape toate spitalele din țara noastră, scrie antena3.ro.

Medicamentul Neostigmină, folosit și extrem de important în intervențiile chirurgicale, pentru că este aplicat la finalul operațiilor, pentru relaxarea musculară a pacienților, nu mai există în stocul unităților medicale.

„La Spitalul Județean din Constanța, medicul șef de la ATI a trimis un document către toate secțiile prin care anunță faptul că toate operațiile programate și mă refer aici la operațiile pacienților care vin cu bilet de trimitere, vor fi amânate, asigurându-se doar urgențele din cauza lipsei acestui medicament.

Și la Timișoara, spre exemplu, joi la Spitalul Județean, operațiile programate au fost amânate și s-au asigurat doar urgențele, din cauza lipsei medicamentului Neostigmină”, a transmis corespondentul Antena 3 Andreea Borboros.

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, recunoaște această problemă și susține că a vorbit cu producătorul acestui medicament, care dă vina pe o problemă în ceea ce privește fabricarea acestuia, însă dă asigurări că în, cel mai scurt timp, stocurile din spitale vor fi asigurate.

Până se va întâmpla însă acest lucru, medicii din spitalele din întreaga țară vor trebui să folosească un alt medicament care costă de 20 de ori mai mult sau să continue aceste operații în regim de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.