Operatorii economici mai au puțin timp la dispoziție pentru a-și conecta casele de marcat la sistemul ANAF

Operatorii economici care sunt obligați să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale (AMEF) mai au timp până marți, 30 noiembrie, să-și conecteze casele de marcat la sistemul informatic național de supraveghere și monitorizare al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), scrie gandul.ro.

Reprezentanții ANAF au informat, prin intermediul unui comunicat, că termenul nu va fi prelungit, potrivit Adevărul.

Totodată, în perioada imediat următoare, echipele de control ale ANAF vor face verificări cu privire la îndeplinirea obligației de a asigura conectarea la distanță a AMEF pentru transmiterea de date fiscale în cazul operatorilor economici al căror termen limită de conectare a ajuns la scadență.

Care sunt excepțiile permise de ANAF?

ANAF informează că sunt exceptați de la această prevedere operatorii care utilizează case de marcat fiscale în zone unde nu există rețele de comunicații electronice. Aceștia vor fi nevoiți să completeze și să transmită către Fisc o declarație pe propria răspundere.

„Prin excepţie, operatorii economici care utilizează aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone nedeservite de reţele de comunicaţii electronice au obligaţia completării şi transmiterii unei declaraţii pe propria răspundere (Formularul F4110)”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, nerespectarea obligaţiei de a asigura conectarea la distanţă a AMEF, în scopul transmiterii de date fiscale către ANAF, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 8.000 şi 10.000 lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati