Opt linii de tramvai din București intră în reabilitare, a anunțat directorul STB

Opt linii de tramvai din București vor intra în proces de reabilitare în perioada următoare, a anunțat directorul general al Societății de Transport București, Adrian Criț.

”Din păcate, în ultimii 30 de ani rețeaua de tramvai a fost reabilitată doar pe o treime din lungimea liniilor. Trebuie să modernizăm încă cel puțin 50 km de cale dublă. Opt linii de tramvai intră în reabilitare, în perspectiva sosirii tramvaielor noi (cele ce vor veni pe baza contractului semnat de Primăria Municipiului București cu Astra Vagoane Călători Arad – n.red.), astfel încât în viitorul apropiat – vorbim aici pe termen mediu, pentru că nu se poate face într-un an de zile – să  avem refăcută toată infrastructura de tramvai din București”, a declarat Adrian Criț la Digi 24.

Mai multe linii de tramvai din București au fost înierbate fără respectarea legii

Directorul general al STB s-a referit și la recentele deraieri din vestul Bucureștiului, de pe linia 32.

”În 2017, înierbarea liniei de tramvai s-a făcut fără respectarea legii. Prin montarea acestui gazon nu se mai poate interveni la infrastructură. Or, noi trebuie să intervenim din jumătate în jumătate de an”, a spus Adrian Criț.

El a precizat că în zona respectivă, unde s-au produs deraierile, s-a intervenit punctual, însă mai sunt și alte linii de tramvai aflate în aceeași situație.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati