Orange, obligată să desființeze antenele GSM de pe un bloc din București. Trebuie să plătească și despăgubiri

Operatorul de telefonie Orange a fost obligat de instanță, miercuri, 14 iulie, să desființeze antenele GSM de pe un bloc de locuințe din sectorul 6 și să plătească despăgubiri de 5.400 de euro, după ce a refuzat să mute echipamentul de pe blocul de locuințe.

„Admite în parte cererea, astfel cum a fost precizată. Obligă pârâta la predarea către reclamantă a spațiului închiriat, în starea sa inițială, prin ridicarea instalațiilor și construcțiilor efectuate. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 5.400 euro (echivalent în lei la data plății), reprezentând contravaloarea lipsei de folosință a spațiului pentru perioada 19 mai 2020- 19 februarie 2021), precum și la plata dobânzii legale aferente, calculată de la dată introducerii cererii de chemare în judecată (03.02.2021) și până la achitarea integrală a debitului. Obligă pârâta la plata către reclamantă a cheltuielilor de judecată, în cuantum de 1416,54 lei. Cu apel în 30 de zile de la comunicare care se va depune la Judecătoria Sectorului 1 București”, se arată în soluția instanței, scrie ziare.com.

Nu este prima dată când un operator de telefonie este implicat într-o astfel de situație. Și Vodafone sau Telekom au trecut prin situații asemănătoare.

Doi bucureșteni au reușit în 2018 în instanță să oblige Telekom Mobile SA să demonteze antenele GSM de pe un bloc din Sectorul 3 al Capitalei.

Cei doi obținuseră același lucru anul trecut, dar hotărârea a fost atacată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati