Oraşul cu cele mai ieftine chirii din România. La polul opus se află Capitala

0
185

Oraşul cu cele mai ieftine chirii din România este Timişoara. În medie, bugetul necesar pentru închirierea unei locuinţe este de 220 de euro pe lună pentru o garsonieră, 350 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 400 de euro pe lună pentru trei camere, potrivit unei statistici realizate de Imobiliare.ro. La polul opus se situează Capitala și Clujul.

Oraşul cu cele mai ieftine chirii din România este chiar Timişoara.

Potrivit analizei, diferența dintre chiriile solicitate în Timișoara și Cluj-Napoca sau București, se apropie de 30% în cazul garsonierelor și depășește 20% în cazul apartamentelor cu 2 și 3 camere.

Comparația a fost realizată în funcțiile de prețurile medii solicitate de proprietari în luna martie 2023.

Față de anul trecut, diferențele ajung până la 21% în cazul garsonierelor din Constanța, iar cele mai mici evoluții anuale au fost înregistrate în Timișoara și București.

Cât te costă să stai cu chirie în București

Potrivit studiului, în București, proprietarii cer în jur de 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, 450 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și la 600 de euro pe lună pentru o locuință cu trei camere.

În Brașov, chiriile se situează la un nivel mediu de 270 de euro pe lună pentru o garsonieră, 400 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 530 de euro pe lună pentru o locuință cu trei camere.

În Cluj-Napoca, prețurile solicitate se situează la 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, 450 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 580 de euro pe lună pentru trei camere.

În Iași, un chiriaș trebuie să plătească aproximativ 270 de euro pe lună pentru o garsonieră, 360 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 450 euro pe lună pentru unul cu trei camere, potrivit Mediafax.ro.

În Timișoara, bugetul mediu necesar pentru închirierea unui apartament este de 220 de euro pe lună pentru o garsonieră, 350 de euro pe lună pentru două camere și 400 de euro pe lună pentru trei camere, au precizat realizatorii studiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.