Orban: Cred ca din 12 decembrie se va putea circula pe calea ferata Gara de Nord – Otopeni

0
114
Clubferoviar.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că cel mai probabil după dată de 12 decembrie se va putea circula pe calea ferată Gara de Nord – Otopeni.

„În ceea ce privește calea ferată Gara de Nord – Otopeni, trebuie să se termine probele tehnice. Imediat după finalizarea probelor tehnice, se va face recepția și cred că din dată de 12 decembrie se va putea circulă pe acest tronson de cale ferată care este un tronson practic aproape nou”, a precizat Orban, la Ministerul Transporturilor.

El a arătat, în context, că la preluarea guvernării existau multe procese, „care curg”, și a amintit că a făcut o modificare importantă în legea achizițiilor publice astfel încât să se asigure derularea procedurilor cu termene mai rapide.

„Cred că peste 80% din deciziile de adjudecare în procedurile de licitații sunt contestate fără motiv. Contestă firme de pe locul 5, de pe locul 7, de pe locul 4, care au diferențe de preț semnificative față de firma câștigătoare și care nu au nici măcar oferte de calitate. Pur și simplu contestă să se afle în treabă și aici încercăm să găsim o soluție ca să descurajăm aceste contestații neîntemeiate pentru a putea semna cât mai rapid contractele”, a afirmat premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.