Orban, despre problemele cu gunoiul în Sectorul 1: Obiectivul PNL este să rezolve problema cu ridicarea gunoiului – o soluţie conformă cu legea și contractele existente

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, în privinţa situaţiei de la Sectorul 1, unde a fost suspendată colectarea gunoiului de către Romprest, că liberalii doresc o soluţie care să permită furnizarea serviciului de salubritate conform cu „legea şi contractele existente”.

„Obiectivul PNL este ca să contribuie la o decizie care să rezolve problema existentă în Sectorul 1, o decizie care să permită furnizarea serviciului de salubritate, de ridicare a gunoiului menajer, o soluţie conformă cu legea şi conformă cu contractele existente. Asta este punctul meu de vedere. Faptul că s-a ajuns în situaţia în care s-a ajuns este mai puţin rezultatul unor poziţii ale consilierilor locali ai PNL, ci rezultatul unui conflict care a fost generat încă de la început între primarul Sectorului 1 şi firma furnizoare de salubritate”, a afirmat Orban, la Parlament, întrebat în legătură cu situaţia de la Sectorul 1, unde primarul Clotilde Armand a solicitat declararea stării de alertă.

Întrebat dacă situaţia va fi discutată în coaliţie, Orban a spus: „Dacă va fi necesar să discutăm la nivelul coaliţiei, vom discuta”.

„În ceea ce ne priveşte pe noi, reprezentanţii PNL, noi ne-am respectat înţelegerile pe care le-am avut, nu numai în Bucureşti sau în celelalte sectoare. Ştiţi foarte bine că, încă de la început, relaţia a fost tensionată, au trecut aproape 5 luni până când primarul să delege atribuţiile care au fost stabilite prin negociere către viceprimarul din partea PNL. Nu vreau să comentez decât că, din punctul meu de vedere, trebuie găsită o soluţie rapidă care nu poate fi decât la masa discuţiilor pentru a putea rezolva criza din Sectorul 1.(…) Am avut o discuţie cu preşedintele filialei, o să mă întâlnesc în cursul zilei de astăzi să înţeleg exact situaţia şi vom încerca să găsim o soluţie”, a mai precizat Orban, întrebat în legătură cu colaborarea dintre PNL şi USR la Sectorul 1.

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, a cerut Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă să înainteze Prefecturii Capitalei o adresă prin care să declare „starea de alertă” din cauza situaţiei sanitare din Sectorul 1 generată de suspendarea colectării gunoiului de Romprest. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că evaluează situaţia, urmând să se consulte şi cu autorităţile sanitare şi de mediu.

Clotilde Armand vrea să se declare stare de alertă în problema colectării gunoiului în Sectorul 1

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati