Orban: Guvernul alocă 175 de milioane de euro autorităţilor locale pentru începutul anului şcolar

Guvernul alocă 175 de milioane de euro autorităţilor locale pentru începutul anului şcolar, a anunţat premierul Ludovic Orban, care a adăugat că va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă în acest sens.

Ordonanţa a primit avizul Consiliului legislativ, a precizat Orban.

„Va trebui să realizăm pentru adoptare, în urma avizului consiliului legislativ, două ordonanţe de urgenţă. Prima ordonanţă de urgenţă este ordonanţa de urgenţă prin care se alocă suma de 175 de milioane de euro pentru decontarea cheltuielilor făcute de autorităţile locale de unităţile şcolare pentru pregătirea anului şcolar. Este actul normativ prin care decontentăm cheltuieli pentru achiziţionarea de tablete pentru elevi, decontăm cheltuielile pentru echipamente de protecţie, măşti şi alte echipamente de protecţie, atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice, care au nevoie. De asemenea, este vorba de cheltuieli necesare pentru pregătirea şcolilor, astfel încât să diminuăm riscul de transmitere”, a declarat Orban la începutul şedinţei de guvern.

El a solicitat Secretariatului General transmiterea de urgenţă la Monitorul Oficial, astfel încât OUG să apară în cursul zilei de luni.

“De asemenea, doamnă vicepremier, vă solicit să avem şedinţă cu reprezentanţii asociaţiilor autorităţilor  locale, cu Asociaţia municipiilor, oraşelor, comunelor, împreună cu Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi administraţiei pentru a stabili în detaliu măsurile care trebuie luate pentru pregătirea anului şcolar”, a adăugat premierul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati