Orban: Locurile din terapie intensivă, suplimentate cu peste 200 într-o săptămână

Premierul Ludovic Orban a anunţat marţi, la finalul unei şedinţe cu conducerea Ministerului Sănătăţii, că vor creşte cu peste 200 de locuri numărul de locuri din secţiile de terapie intensivă, iar pregătirea secţiilor va fi „extrem de riguroasă”.

“Am abordat cele două teme extrem de importante care trebuie să fie duse la îndeplinire de Ministerul Sănătăţii. În primul rând, am discutat despre creşterea capacităţii de tratare în secţiile de terapie intensivă, am analizat posibilele soluţii. Obiectivul nostru este ca în termen de o săptămână să creştem cu peste 200 de locuri numărul de locuri din secţiile de terapie intensivă. De asemenea, ca pregătirea noilor secţii de terapie intensivă ale spitalelor care intră în funcţiune să fie extrem de riguroasă”, a precizat Orban.

El a mai anunţat că a inventariat spitalele care urmează să intre în dispozitivul de luptă anti-COVID.

„În cursul zilei de mâine, cel târziu poimâine, va fi emis ordinul ministrului sănătăţii cu privire la aceste noi unităţi spitaliceşti care vor pune la dispoziţie paturi de terapie intensivă”, a arătat premierul.

Un al doilea suboect discutat s-a referit la derularea verificărilor făcute de echipele comune DSP şi inspectorate pentru situaţii de urgenţă, de asemenea cu sprijinul tehnic al ISCIR şi CNCIR, pentru a verifica conformitatea cu reglementările a funcţionării instalaţiilor de alimentare cu oxigen, a instalaţiilor de alimentare cu vacuum, cu aer comprimat, precum şi situaţia alimentării cu oxigen.

„Ne confruntăm cu o creştere dramatică a cantităţii de oxigen consumate şi spitalele trebuie să facă toate eforturile pentru a avea întreaga cantitate de oxigen necesară pentru tratarea pacienţilor”, a subliniat Orban.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati