Orban: Persoanele aflate în izolare pot vota prin intermediul urnei mobile

Persoanele aflate în izolare pot apela la urna specială mobilă, a anunţat luni premierul Ludovic Orban.

„Am vorbit cu domnul ministru al sănătăţii să informeze, prin Direcţiile de Sănătate Publică, toţi aceşti cetăţeni care se află izolare, în carantinare, privitor la dreptul de a-şi exercita votul prin intermediul urnei speciale mobile. Singura problemă care există, într-adevăr, nu este legată de localitate, este legată de situaţia în care un cetăţean care este din judeţul Giurgiu, să spunem, se află internat într-un alt judeţ. Aici e foarte complicat de găsit o soluţie, pentru că dreptul de vot se exercită în cadrul circumscripţiei, care este judeţul, respectiv, municipiul Bucureşti”, a declarat Orban la sediul PNL.

El a precizat că toţi cetăţenii care sunt în localităţi carantinate se vor putea deplasa fără nici un fel de oprelişte să îşi exercite dreptul de vot.

„Noi am luat toate măsurile ca în cursul procedurii de votare, riscul de transmitere a virusului să fie mic, chiar foarte mic. Dacă se respectă normele pe care le-am reglementat, nu există riscul de infectare. Practic, cetăţeanul se duce la vot ca şi cum s-ar duce la farmacie sau ca şi cum s-ar duce la supermarketul din colţ”, a mai spus premierul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati