Orban: PSD trebuie să stea departe de putere 10 ani/USR se sinucide, dacă face o înţelegere cu PSD

0
175
orban
sursa foto: Guvernul Romaniei

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi seară, că, dacă USR-PLUS face vreo înţelegere cu PSD după alegerile parlamentare, ”se sinucide”, afirmând că PSD ar trebui să stea departe de putere cel puţin 10 ani.

”Această ipoteză (USR PLUS să facă majoritate cu PSD – n.r.) nu cred că este posibilă, pentru că ar fi împotriva voinţei exprimate de cetăţeni. De altfel, PSD astăzi nu are cu cine să facă majoritate, după părerea mea. Este într-o stare de izolare politică şi e normal să fie aşa. După ultimii 7 ani de guvernare, PSD este normal să fie în izolare politică pentru că trebuie să treacă cât mai departe de putere. La relele pe care le-a făcut României în aceşti 7 ani de zile, PSD trebuie să stea departe de putere o lungă perioadă de timp”, a declarat Ludovic Orban, la B1 TV.

Ludovic Orban a afirmat că USR-PLUS a greşit când a făcut alianţe cu PSD în consiliile locale.

”Ştiu, au greşit, au greşit. Pentru că în momentul în care USR face orice înţelegere, în orice localitate, cu PSD, în momentul respectiv îşi pierd două treimi din votanţi, pentru că votanţii USR PLUS ca şi profil sunt mai degrabă votanţi…, chiar dacă USR PLUS nu e definit doctrinar, dar mai degrabă sunt votanţi de dreapta ca opţiune sunt votanţi anti-PSD, împotriva modului de a face politică PSD. Dacă USR ia vreo decizie de a face o înţelegere cu PSD, se sinucide”, a adăugat Orban.

PNL a decis în Biroul Politic Naţional să nu facă vreo înţelegere post-electorală cu PSD, partid care ”trebuie să stea departe de putere 10 ani de zile”, a susținut Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.