Orban și Netanyahu au discutat posibilitatea producției comune a vaccinului împotriva Covid-19

În cadrul vizitei oficiale a prim-ministrului României, Ludovic Orban, în statul Israel, oficialul român a avut întrevederi cu Benjamin Netanyahu, primul-ministru al Statului Israel, Reuven Rivlin, președintele statului Israel, și Gabi Ashkenazi, ministrul afacerilor externe al statului Israel, prilej cu care premierul Orban a discutat cu omologul său discutat posibilitatea producției comune a vaccinului împotriva Covid-19.

”Cei doi prim-miniștri au discutat despre intensificarea cooperării în domeniul industriei de apărare, a managementului apelor, inclusiv din perspectiva modernizării sistemului de irigații din România, în domeniul sănătății, fiind abordată posibilitatea producției comune a vaccinului împotriva Covid-19. Au fost discutate, totodată, perspectivele cooperării bilaterale în domeniul securității energetice”, potrivit unui comunicat transmis de Guvern.

Cei doi demnitari au discutat despre evoluțiile recente din Orientul Mijlociu și impactul acestora asupra climatului de securitate din Israel. În acest context, demnitarul român a salutat încheierea acordurilor între statul Israel și Emiratele Arabe Unite, Bahrein și Sudan în vederea normalizării relațiilor cu aceste state, realizându-se în acest fel un pas important spre construirea unei păci solide și durabile în Orientul Mijlociu, potrivit sursei citate.

Cu ocazia întrevederii a fost semnat Protocolul de modificare a Convenţiei între Guvernul României şi Guvernul statului Israel pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, menit să contribuie la extinderea și aprofundarea cooperării economice bilaterale, promovării investițiilor străine directe și stimulării schimburilor comerciale bilaterale.

În cadrul convorbirilor cu Reuven Rivlin a fost remarcat stadiul excelent al cooperării bilaterale în contextul relației privilegiate între România și statul Israel.

”Au fost trecute în revistă aspectele de interes comun între cele două părți, cu accent pe elementele care marchează cooperarea intensificată la nivel sectorial și în cadrul instituțiilor internaționale. Președintele Rivlin a apreciat în mod deosebit eforturile României în ceea ce privește asumarea trecutului, promovarea memoriei Holocaustului și combaterii antisemitismului, precum și proiectul construirii Muzeului Național de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România.Șeful statului israelian a reiterat dorința sa de a vizita România, de îndată ce condițiile epidemiologice o vor permite”, a transmis Guvernul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati