Orban: Testul PCR făcut medicului Cătălin Denciu în Belgia este negativ

Testul de tip Real Time PCR făcut la spitalul militar din Belgia medicului Cătălin Denciu este negativ, a declarat marți premierul Ludovic Orban, după ce ministrul Nelu Tătaru a anunțat luni seară că testul Real Time PCR care i-a fost făcut la Spitalul Floreasca, înainte ca medicul să fie transferat în Belgia, a ieșit pozitiv.
Mai mult, Orban subliniază că este posibil ca la Floreasca, medicului Cătălin Denciu să i se fi făcut un test antigen, scrie Hotnews.ro.
”Din ceea ce știm noi, testul de tip Real Time PCR, care i-a fost făcut la spitalul militar din Belgia este negativ. Probabil la Floreasca nu a fost test de tip Real Time PCR pentru că nu au avut timpul necesar de procesare. E posibil să fi fost un test antigen. De altfel, domnul doctor a contractat virusul și s-a vindecat. Ca atare, are anticorpi. Probabilitatea de a fi pozitiv era foarte mică”, a precizat Ludovic Orban.
El spune că starea medicului este stabilă: „Ne rugăm sa se vindece. Primele 3 zile sunt foarte importante, când apar dezechilibre”.
”La Floreasca s-au făcut evaluările și un test Real Time PCR pozitiv”, a declarat Nelu Tătaru.
”El a suferit de infecția cu SARS-CoV-2 în martie, aprilie. A avut și un IgG de anticorpi important, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru o infecție cu SARS-CoV-2, să o avem și ca răspuns zilele următoare”, a adăugat ministrul Sănătății.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati