Orban: Următorii 4 ani vor fi ani de pace politică. Toată energia politică poate fi folosită pentru a pune în practică Planul de Dezvoltare a României

Premierul Ludovic Orban a susținut, joi seară, o declarație de presă în care a spus că suntem la finalul unei campanii electorale care s-a derulat în condiții deosebite, fără mitinguri, fără adunări publice și fără marșuri. El a mai spus că următorii 4 ani vor fi ani de pace politică, iar toată energia politică poate fi folosită pentru a pune în practică Planul de Dezvoltare a României.

„În timp ce alții au folosit această campanie pentru atacuri, pentru a lovi în activitatea și în munca PNL la guvernare, noi ne-am concentrat și am făcut un efort pentru a prezenta românilor Planul Național de Dezvoltare. Președintele Klaus Iohannis a reușit o performanță remarcabilă în negocierile la nivel european, astfel încât am obținut cu sprijinul partenerilor noștri europeni o finanțare de 80 de miliarde de euro din bugetul Uniunii Europene și din facilitatea de Recuperare și Reziliență.

  • De asemenea România va mai beneficia și în anii care vin și de alte finanțări importante de peste 4 miliarde de euro în cadrul programului SURE, de asemenea va beneficia de finanțare în cadrul fondului de modernizare de 6 miliarde de euro pentru investiții în eficiență energetică, în producția de energie regenerabilă. Următorii 4 ani vor fi ani de pace politică. În următorii 4 ani nu vor avea loc alegeri. Toată energia politică poate fi folosită pentru a pune în practică Planul de Dezvoltare a României și pentru a realiza saltul economic, saltul în dezvoltare pe care România îl merită și pe care este capabilă să îl facă.

 

  • În Planul Național de Dezvoltare am prezentat foarte clar toți pașii pe care trebuie să îi parcurgem pentru a reuși acest salt în dezvoltare pe care România are capacitatea de a-l realiza. Am prezentat clar sursele de finanțare, căile, mijloacele, etapele de derulare ale Programului Național de Dezvoltare. Planul nostru este un plan care va asigura fiecărui român șansa de a trăi mai bine. Nici un român nu va fi lăsat în urmă, oricărui român i se va oferi posibilitatea, oportunitatea de a beneficia de pe urma Planului Național de Dezvoltare pe care l-am prezentat în fața românilor. 

Dragi români, în urmă cu patru ani, tot în decembrie, mulți dintre noi au crezut că nu este important să vină la vot. Profitând de această neatenție a noastră, PSD a câștigat alegerile și aproape a reușit să captureze România. Trei ani de zile președintele Iohannis alături de PNL , de forțele democratice din România , de societatea civilă, de toți cetățenii care vor binele acestei națiuni, au trebuit să lupte pentru a evita capturarea statului român, pentru a împiedica scoaterea României din zona euro-atlantică, pentru  a împiedica afectarea gravă a Justiției, pentru a împiedica afectarea democrației. După trei ani de zile am reușit să punem punct guvernării PSD, am reușit să împiedicăm PSD să facă rău României și românilor.

  • Ne-am asumat răspunderea guvernări și, deși în momentul când am reușit să obținem votul de investitură, nimeni nu se aștepta asupra a ceea ce a venit, a trebuit să facem față unor provocări extrem de grele, provocate de pandemie, de criza economică, de secetă. Am căutat să găsim soluții pentru a rezolva toate problemele care au apărut în această perioadă dificilă.

 

  • Oricine a avut nevoie de ajutor și a cerut acest ajutor noi am încercat să il acordăm, am fost alături de companii, de angajați, de persoanele vulnerabile, de toți cei care au avut de suferit în acaestă perioadă. Timp de un an de zile a trebuit să luăm decizie după decizie, astfel încât să reușim să apărăm sănătatea și viața românilor, în același timp să ne asigurăm ca economia României să fie cât mai puțin afectată ca oamenii să poată își păstreze locurile de muncă, veniturile , iar lucrurile să revină cât mai rapid spre normalitate.

6 decembrie reprezintă un moment de cotitură, avem șansa ca România să se îndrepte spre direcția corectă, avem șansa ca în 6 decembrie să reușim să dăm României o majoritate parlamentară responsabilă și un Guvern capabil să implementeze Planul Național de Dezvoltare. 

Destinul României stă în mâinile fiecăruia dintre noi, avem puterea și trebuie doar să o folosim. Fiecare dintre dumneavoastră gândiți-vă că este extrem de important să veniți la vot, să vă exercitați acest drept fundamental . Chiar dacă mulți au încercat să vă sperie, să vă spună să nu veniți la vot eu vă garantez că exercitarea dreptului la vot se va face în cele mai sigure condiții de protejare a sănătății”, a spus Orban.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati