Orban: Vom introduce scheme de ajutor de stat pentru HoReCa şi pentru ”zona culturală privată”

Guvernul va introduce o formă de ajutor de stat pentru firmele din HoReCa pentru a compensa 20% din pierderea cifrei de afaceri raportat la 2019, a anunțat, duminică, premierul Ludovic Orban, afirmând că este necesară aprobarea Comisiei Europene pentru a face acest lucru.

”În zona HoReCa, pe lângă măsurile pe care le-am adoptat, vom introduce o formă de ajutor de stat care am văzut că este deja folosită în două ţări europene. Este o schemă în care compensezi pierderea prin compensarea a 20% din pierderea cifrei de afaceri raportat la 2019. Efectiv se dau bani, 20% din pierderea pe cifra de afaceri”, a declarat premierul Ludovic Orban, la B1 TV.

Ludovic Orban a afirmat că actul normativ este în lucru.  

„Noi deja pregătim schema de ajutor de stat, pregătim actul normativ, vom face solicitare către Comisia Europeană pentru că orice formă de ajutor de stat pe care o dai trebuie aprobată de Comisia Europeană”, a adăugat prim-ministrul.

Guvernul va pregăti o schemă de ajutor de stat și pentru zona culturală privată, precizând că este o schemă „foarte complicat de generat” pentru că sunt foarte multe forme sub care cei care activează în domeniul culturii îşi desfăşoară activitatea, de la ONG-uri la persoane fizice care lucrează ca freelancer.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati