Ordonanța de Guvern privind angajarea a 200 de medici rezidenți, pe masa Cabinetului Orban

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de miercuri, proiectul de ordonanţă de urgenţă privind angajarea a 200 de medici care au finalizat rezidenţiatul în diferite specialităţi – ATI, urgenţă, pneumologie, infecţioase, epidemiologie şi radiologie – şi care, după o perioadă de activitate de 6 luni la Spitalul Gerota, să fie repartizaţi fără concurs în unităţile spitaliceşti unde există posturi vacante, informează Agerpres.

Potrivit notei de fundamentare, proiectul de act normativ – dezbătut în primă lectură în şedinţa de săptămâna trecută – prevede „înfiinţarea unui nou compartiment, Compartimentului Suport COVID-19, în cadrul Spitalului de Urgenţă ‘Profesor Dr. Dimitrie Gerota’ Bucureşti, aflat în structura Ministerului Afacerilor Interne, care va avea încadraţi medici rezidenţi anul IV-V şi medici specialişti în gestionarea cazurilor COVID-19”.

Tot în ordonanța de Guvern se spune că va fi valorificat personalul medical în specialităţile „anestezie terapie intensivă (ATI), urgenţă, epidemiologie, radiologie, boli infecţioase, pneumologie care a promovat examenul de specialitate în anul 2020, dar care nu are post asigurat, prin încadrarea lui, pe perioada situaţiei de risc epidemiologic, la Compartimentul Suport COVID-19, creat la Spitalul de Urgenţă ‘Profesor Dr. Dimitrie Gerota’

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati