Ordonanţa militară 10: Trimiterile poştale înregistrate pot fi predate destinatarilor de către Poşta Română

Trimiterile poştale înregistrate pot fi predate destinatarilor de către personalul Companiei Naţionale Poşta Română prin introducerea în cutia poştală sau, în lipsa acesteia, prevede Ordonanţa militară nr. 10 anunţată luni seara de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

O a treia componentă în această ordonanţă (…), un segment la care am analizat şi am decis împreună cu colegii din Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, cu aprobarea domnului prim-ministru şi aducerea la cunoştinţă a acestei măsuri şi domnului preşedinte, este cu privire la lucrătorii din Poşta Română, în sensul în care, pe durata stării de urgenţă, trimiterile poştale înregistrate pot fi predate destinatarilor de către personalul Companiei Naţionale Poşta Română prin introducerea în cutia poştală sau, în lipsa acesteia, prin afişare la adresa destinatarului, cu o singură excepţie: actele de procedură judiciară.

Poştei Române, evident, îi revine obligaţia stabilirii cadrului instituţional şi de răspundere pentru modul în care se desfăşoară această activitate. Şi această măsură intră în vigoare imediat ce va apărea în Monitorul Oficial”, a declarat Marcel Vela.

La data publicării prezentei ordonanţe militare în Monitorul Oficial îşi încetează aplicabilitatea prevederi din ordonanţe anterioare care, spune Vela, pot intra în contradicţie cu prevederile de astăzi.

marcel velaDragi prieteni, mulţi dintre dumneavoastră m-au întrebat cum va arăta relaxarea de după 15 mai. Vă răspund acum public: Relaxarea va fi graduală, iar după data de 15 mai trebuie să fim cu atât mai responsabili în ceea ce priveşte respectarea regulilor. Ştiu că se apropie data de 1 mai, că vremea este frumoasă şi ne face să ne gândim la o plimbare în parc sau la concediu, dar, în acelaşi timp, este momentul să ne analizăm priorităţile şi să ne dăm seama de ceea ce contează cu adevărat: sănătatea şi protejarea, atâta noastră, ca şi a celor dragi. Vă asigur că MAI şi toate structurile partenere nu se vor relaxa în această perioadă. Sunt sigur că veţi da dovadă în continuare de responsabilitate, de implicare, de solidaritate şi de patriotism”, a mai spus Marcel Vela.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati