Organizația Europeană de Cancer face apel la vaccinarea universală împotriva HPV

0
42
Unsplash

Organizația Europeană de Cancer (ECCO) a publicat un raport prin care solicită Comisiei Europene să ia măsuri cu privire la vaccinarea HPV în planul de combatere a cancerului.

Raportul face apel la vaccinarea universală împotriva HPV a adolescenților din Europa până în 2030, prin sistemul european de monitorizare a cancerului, care urmărește implementarea și progresul programelor care se adresează tuturor locuitorilor din Europa, indiferent de sex.

Mai puțin de 50% din țările europene vaccinează

Raportul arată că mai puțin de 50% din țările europene vaccinează sau intenționează să vaccineze atât băieți, cât și fete.

Organizația spune, de asemenea, că până în 2030, cel puțin 70% dintre femei ar trebui supuse unui screening pentru cancerul de col uterin printr-un test HPV de înaltă precizie.

Rezultatele diferite ale tratamentelor reprezintă o altă preocupare, raportul menționând că rata de supraviețuire (după diagnosticarea cu cancer de col uterin) de peste cinci ani este de 80% în Islanda, dar doar de 55% în Polonia și Bulgaria.

Prin urmare, Organizația Europeană a Cancerului solicită ca tratamentele să fie oferite în mod consecvent și echitabil în toată Europa. Știrile false despre siguranța vaccinării împotriva HPV, distribuite masiv în social media, au avut drept consecință scăderea ratei de vaccinare; în Danemarca a scăzut de la 90% la 54%.

Raportul prezintă 28 de recomandări în patru direcții importante:

1. Vaccinarea universală împotriva HPV pentru adolescenți (indiferent de sex) ar trebui introdusă odată cu eforturile de maximizare a ratei de vaccinare.

2. Sunt necesare programe naționale de depistare a cancerului de col uterin cu niveluri mai ridicate de absorbție. Programele de screening ar trebui să utilizeze tehnologii de testare HPV mult mai precise decât tradiționalul Papanicolau.

3. Tratamentele împotriva cancerului trebuie să fie oferite în mod consecvent și echitabil în toate țările europene, în conformitate cu cele mai bune practici de îngrijire și sprijin care să maximizeze calitatea vieții pacienților.

4. Sunt necesare acțiuni de îmbunătățire a gradului de conștientizare și educație publică cu privire la HPV pentru a crește rata de vaccinare și a screening-ului, dar și pentru a combate știrile false despre siguranța vaccinării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.