Organizatorii turneului de la Wimbledon consideră „disproporţionată” decizia de a nu acorda puncte

0
83

Organizatorii de la Wimbledon consideră „disproporţionată” decizia luată de ATP şi WTA de a nu acorda puncte în vederea clasamentelor mondiale la ediţia din acest an a turneului de Mare Şlem de la Londra în cazul în care va fi menţinută excluderea jucătorilor ruşi şi belaruşi, transmite agenţia France-Presse, potrivit Agerpres.

Turneul londonez, care a anunţat pe 20 aprilie că ruşii şi belaruşii nu vor fi autorizaţi să participe la ediţia din acest an din cauza invadării Ucrainei, şi-a exprimat „profunda dezamăgire” şi a adăugat că neacordarea de puncte este „disproporţionată în contextul circumstanţelor excepţionale şi extreme ale situaţiei”.

ATP, WTA şi ITF au estimat că această excludere încalcă principiul „fundamental” al echităţii pentru toţi jucătorii şi introduce o discriminare din motive politice.

All England Club, care gestionează turneul de la Wimbledon, a afirmat că a luat „singura decizie viabilă” ţinând cont de poziţia guvernului britanic de a limita influenţa externă a Rusiei.

„Regretăm profund consecinţele acestei decizii asupra celor implicaţi. Cu toate acestea, având în vedere poziţia guvernului Regatului Unit de a limita influenţa externă a Rusiei (…), continuăm să credem că am luat singura decizie viabilă pentru Wimbledon ca eveniment sportiv şi instituţie britanică de renume şi menţinem această decizie”, au declarat organizatorii de la Wimbledon într-un comunicat.

În ceea ce priveşte reacţia ATP, WTA şi ITF, ei consideră că „aceste decizii sunt disproporţionate în contextul circumstanţelor excepţionale şi extreme ale situaţiei şi al poziţiei în care ne-am găsit, şi dăunătoare pentru toţi jucătorii prezenţi în circuit”.

Turneul de la Wimbledon este programat în acest an între 27 iunie şi 10 iulie.

Sursa: Agerpres

Articolul Organizatorii turneului de la Wimbledon consideră „disproporţionată” decizia de a nu acorda puncte apare prima dată în Sport Alert.

Citeste mai mult…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.