Orientare școlară și profesională pentru copiii din Ilfov / Elevii vor avea parte și de terapie logopedică și de consiliere psihopedagogică

Copiii din Ilfov, îndrumați profesional într-un cabinet multifuncțional, dotat și echipat prin fondurile PNRR accesate de CJ Ilfov.

  • Este vorba despre un proiect pentru care echipa de proiecte a CJ Ilfov a reușit să obțină bani europeni.

“Cabinetul este în Brănești. De acolo a venit și solicitarea Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Ilfov spre noi. Așa a început acest proiect.

Ce vor face copiii aici? Orientare școlară și profesională

Am discutat cu echipa mea și am reușit să accesăm bani europeni pentru a-l dota cu mobilier modern și confortabil, echipamente și instrumente IT de ultimă generație, materiale didactice, baterii de teste de evaluare, jocuri educative și cărți.

Ce vor face copiii aici? Orientare școlară și profesională, pentru a-i ajuta să-și descopere talentele și să se gândească la o viitoare meserie.

  • Tot aici vor fi și ședințe de terapie logopedică pentru îmbunătățirea și corectarea limbajului, consiliere psihologică și psihopedagogică pentru susținerea emoțională și educațională.

Scopul? În primul rând, ne-am gândit cât de mult au nevoie elevii și preșcolarii care întâmpină dificultăți în participarea la educație și care provin fie din comunități dezavantajate, fie au dificultăți de adaptare la cerințele școlare să fie îndrumați profesional, gratuit.

Mai departe. Ne-am gândit și la părinții care nu își permit să plătească astfel de servicii. Iar colegii din educație au confirmat faptul că nevoia înființării unui astfel de cabinet multifunctional în care serviciile gratuite oferite de CJRAE să poată fi accesate ușor și eficient de către copiii și părinții din Ilfov este foarte mare.

  • Nu este tot. Elevii vor avea parte și de terapie logopedică și de consiliere psihopedagogică. Asta înseamnă proiecte făcute cu și pentru oameni.”, a declarat mesajul președintelui , Hubert Thuma.

Datele furnizate de CJRAE arată că:
⦿Numărul copiilor care au beneficiat de servicii educaționale de orientare școlară și profesională în ultimii ani este aproape dublu față de perioadele anterioare.
⦿Aceeași creștere a solicitărilor o regăsim și în cadrul activităților de evaluare a nivelului de dezvoltare la copii.
⦿Totodată, spațiul în care se desfășura activitatea Serviciului de Evaluare și Orientare Școlară și Profesională din cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Ilfov nu beneficia de dotarea cu mobilier specific.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati