OUG pentru plafonarea și compensarea facturilor nu se adoptă astăzi. PSD și PNL nu au ajuns la o înțelegere

Ordonanța de urgență prin care se introduc noi praguri pentru plafonarea și compensarea facturilor de energie electrică și gaze naturale nu va ajunge în sedința de azi a guvernului, din cauza disputelor dintre PNL și PSD. 

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat marți că noua ordonanță pentru plafonarea și compensarea facturilor la energie și gaze nu va fi adoptată în ședința de guvern de marți.

„O să luăm decizia mâine”, a spus Ciolacu când a fost întrebat de ordonanța anunțată de ministrul Energiei, Virgil Popescu, potrivit Digi24.

Liderul PSD și președintele PNL Florin Cîțu au avut o nouă discuție marți, la prânz, însă nu au reușit să se înțeleagă dacă măsurile se vor aplica de la 1 februarie, așa cum anunța ministrul Energiei, sau dacă se vor aplica retroactiv și pentru luna ianuarie, așa cum își doresc social democrații.

Anterior, ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat că pachetul de măsuri decis în Coaliție, printre care creșterea limitei de consum până la care se aplică compensarea, reducerea plafonului pentru prețurile la energie și gaz, precum și interzicerea debranșărilor, recalcularea facturilor și sancționarea companiilor care emit facturi greștie, se va aplica de la 1 februarie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati