Ozmen (deputat USR București): Proiectele pilot de construcție conform standardelor nZEB trebuie extinse la nivelul comunităților locale

Cea de-a doua ediție a conferinței „Standarde nZEB – Eficiența Energetică și Materiale de Construcții” a fost organizată de deputatul USR Oana-Marciana Özmen, secretar al comisiei pentru industrii și servicii, alături de Anca Dragu, președinte al Senatului României și deputat Sándor Bende, președinte al comisiei pentru industrii și servicii și a avut loc în data de 28.10.2021 la Palatul Parlamentului.

”Săptămâna trecută am organizat, la Palatul Parlamentului, cea de-a doua ediție a conferinței „Standarde nZEB – Eficiența Energetică și Materiale de Construcții”, alături de Anca Dragu, președinte al Senatului României și de Sándor Bende, Președinte al Comisiei pentru Industrii și Servicii.”, a scris pe pagina de Facebook Oana-Marciana Özmen.
În urma conferinței s-a constatat că reducerea pierderilor de energie și, implicit, a costurilor aferente sunt priorități executive și legislative.
De asemenea, reformele prevăzute în PNRR trebuie puse în aplicare cât mai curând pentru a asigura continuitatea și accelerarea investițiilor, iar proiectele pilot de construcție conform standardelor nZEB trebuie extinse și promovate la nivelul comunităților locale, mai spun specialiștii.

”În actualul context internațional, cu doua crize majore în derulare, și cu o piață fluctuantă pentru prețul materialelor de construcții, este necesară dezvoltarea unor strategii de atragere a investițiilor în producerea acestor materiale la noi în țară”, atrage atenția deputatul USR.
”Voi reveni în perioada următoare și cu alte aspecte discutate în cadrul acestui eveniment, precum și cu soluții concrete pentru problemele actuale cu care ne confruntăm din punct de vedere energetic”, a mai spus aceasta.
La eveniment au participat domnul E.S. Søren JENSEN, Ambasador al Regatului Danemarcei în România Embassy of Denmark in Romania, domnul Christian PLATE, Vice-Ambasador al Republicii Federale Germania în România, Virgil POPESCU, Ministrul Energiei, Denisa DIACONU, reprezentant Romania Eficienta, Radu DUDAU, director Energy Policy Group, Neculai TĂNASE, Secretar de stat Ministerul Dezvoltării, Alexandru MAXIMESCU, vicepreședinte OMV Petrom, Horia PETRAN, președinte Asociatia Cluster Pro-nZEB, Adrian MĂNIUȚIU, reprezentant EM360 Studio, Mihai Ștefan, director executiv Romeps – Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania, mai spune sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati