Ozmen (PNL), la ”Bucharest Leaders’ Summit: Licence for a Better World”: Accesul la tehnologie și cresterea gradului de absorbție a fondurilor dedicate cercetării și inovarii sunt prioritare pentru țara noastră

Deputata Oana Marciana Ozmen (PNL) a participat la ”Bucharest Leaders’ Summit: Licence for a Better World”, în care a afirmat că accesul la tehnologie și cresterea gradului de absorbție a fondurilor dedicate cercetării și inovarii sunt prioritare pentru țara noastră.
  • ”Am participat la ”Bucharest Leaders’ Summit: Licence for a Better World”, eveniment organizat de Grupul de Presa MediaUnoDepartamentul pentru Dezvoltare Durabilă și Institutul Național de Statistică.

În intervenția pe care am susținut-o în cadrul deschiderii oficiale a evenimentului, am reiterat importanța și rolurile importante ale eficienței energetice și hidrogenului, alături de alți combustibili alternativi în decarbonarea industriei, cu precădere cea siderurgică, producătoare de materiale de construcții.

Rolul INS este determinant în culegerea și prelucrarea datelor statistice în ceea ce privește politicile publice în domeniul dezvoltării durabile. De asemenea, accesul la tehnologie, diplomația pe tema energiei și schimbărilor climatice vor avea un rol determinat.

  • În cadrul dezbaterilor privind Dezvoltarea Durabilă, am prezentat proiectele legislative pe care le-am inițiat alături de colegii parlamentari din PNL, PSD, UDMR și Grupul Minorităților pe tema eficienței energetice și hidrogenului. Accesarea fondurilor europene disponibile de către companiile din domeniul industriei vor asigura competitivitatea pe piața europeană. Accesul la tehnologie și cresterea gradului de absorbție a fondurilor dedicate cercetării și inovarii sunt prioritare pentru țara noastră.

Îl felicit pe domnul Borbély László, consilier de stat și coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabila, pentru îndeplinirea obiectivelor asumate pe tema sustenabilității și îi multumesc pentru susținerea dialogului și suportului tehnic în acord cu principiile dezvoltării durabile.

”Bucharest Leaders’ Summit: Licence for a Better World” se angajează să acopere un spectru larg de subiecte, stimulând dezbateri de înalt nivel și explorând o varietate de domenii de interes național și global: de la securitate, diplomație, și relații internaționale, la energie, agricultură, digitalizare și securitate cibernetică, finanțe și bănci, educație, cercetare, inovare, sănătate, demografie, transport și construcții. Summitul își propune să devină o platformă de discuții unde soluțiile de mâine sunt modelate pentru a construi o lume mai incluzivă și mai sustenabilă.

  • Îi felicit pe organizatori, doamna Ioana Țigănescu, fondatoarea Grupului de presă MediaUno, domnul László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă și domnul Tudorel Andrei, președintele Institului Național de Statistică, pentru reușita evenimentului”, a scris Oana Marciana Ozmen pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati