[P] Jocurile hibrid – combinația ideală între mecanismele sloturilor și elementele RPG din jocurile video

Din 1894, atunci când Charles Fey inventa prima mașinărie cu 3 role și 1 linie de plată și până la mecanismele revoluționare Megaways și Infinity Reels, sectorul jocurilor de păcănele a evoluat în mod accelerat. Cele mai noi tipuri de sloturi le oferă jucătorilor o experiență de joc fascinantă, pentru că reunesc în cadrul aceluiași joc elemente din mai multe categorii de jocuri.

Este vorba despre mecanisme specifice jocurilor de pacanele (grilă cu role și linii de plată sau modalități de câștig, runde bonus, funcții și simboluri speciale, etc) și elemente specifice jocurilor video (poveste, personaje care se dezvoltă pe parcursul jocurilor, după ce obțin diverse abilități și altele). În plus, în pe parcursul jocului se pot declanșa mini-jocuri care contribuie la derularea firului epic.

Având la dispoziție și bonusurile oferite de către operatorii de cazino, așa cum este oferta Ice casino bonus 25 euro, jucătorii pot să parcurgă povestea din slot. Pentru că, spre deosebire de alte jocuri ca la aparate, la această categorie de păcănele există un fir epic de parcurs, cu intrigă, moment culminat și deznodământ. Așa că, jucătorul are un motiv în plus pentru a continua să joace.

Care sunt elementele RPG care se regăsesc în jocurile de pacanele hibrid?

Producătorii de sloturi din categoria hibrid au implementat diverse elemente din jocurile video de rol (RPG), printre care se evidențiază:

Jocuri puzzle – jucătorul trebuie să rezolve diverse sarcini, care implică folosirea gândirii logice pentru a ajunge la rezultatul care să permită progresul în joc.

Colectarea anumitor simboluri – pe parcursul rotirilor, anumite simboluri care apar pe role vor fi colectate de jucător, iar în momentul în care sunt colectate suficiente, acestuia i se acordă acces la anumite runde speciale sau la atribute pentru personajele afișate pe simboluri.

Găsirea unor simboluri misterioase – este o sarcină care îi oferă jucătorului acces la anumite beneficii în momentul completării.

Runde finale cu personaje cu abilități superioare – tipul de element întâlnit în multe jocuri video RPG, care constă în lupta contra unui „boss” pentru a finaliza un nivel.

Niveluri și lumi de explorat – jucătorul trebuie să parcurgă aceste niveluri pentru a ajunge la destinația finală.

Datorită acestor elemente, jocul de pacanele devine mult mai interesant, chiar dacă la bază tot un slot rămâne. Anumite jocuri din această categorie cum sunt Dungeon Immortal Evil de la Evoplay sau Battle Royale, de la Skillzzgaming oferă și un mod diferit de joc, fără grilă, întocmai ca într-un joc role playing.

Care sunt cele mai bune sloturi hibrid cu elemente RPG?

Poket Games Soft a creat seria de jocuri Gem Saviour, primul titlu fiind lansat în 2018 (RTP de 96.82%), acesta fiind urmat de Gem Saviour Sword în 2019 (RTP de 95.54%) și de Gem Saviour Conquest în 2020 (RTP de 96.92%). Aceste jocuri urmăresc aventurile lui Eric, un tânăr luptător care trebuie să salveze Satul Nestematelor (Gem Village) în acest sens având de parcurs diferite lumi.

Slotul Gem Saviour Conquest are 6 role și 6 rânduri și prezintă simboluri Wilds-on-the-Way și rotiri gratuite cu multiplicatori. Cu fiecare simbol care explodează în timpul rundei cu free spins, bara de putere a vrăjitoarei Ira, care este dușmanul pe care trebuie să-l înfrunte Eric, se reduce, iar dacă ajunge la zero, atunci eroul câștigă lupta.

Dungeon Immortal Evil este un joc de pacanele hibrid creat de Evoplay în 2020 și care are un RTP de 96.2%. Jocul are volatilitate medie spre mare și nu dispune de o grilă ca la jocurile clasice de pacanele, ci ca la un joc video. Jucătorul are de parcurs un număr diferit de temnițe, unde se luptă cu dușmani, cu o putere mai mare sau mai mică.

Rezultatul bătăliilor sunt decise de RNG-ul jocului, iar la finalul unei runde apare un „boss” care dacă este învins îi oferă jucătorului un cufăr cu arme, upgrade-uri de armură și poțiuni de restaurare a sănătății. Runda supremă înseamnă o luptă contra celui mai puternic „boss”, iar triumful asupra acestuia echivalează cu un câștig de 5000x pariul jucătorului.

Fortress Charge este un slot hibrid creat de Crazy Tooth Studio în 2020, care are o grilă cu 6 role și 3 rânduri, volatilitate mare și un RTP de 96.45%. Se pariază pe 3 linii de plată, iar câștigul cel mai mare echivalează cu miza înmulțită de 16000x.

Dacă pe role apare un erou, atunci începe o aventură, care, în funcție de simbolurile care apar pe role poate dura mai mult ori mai puțin. În cazul în care eroul ajunge la ultima rolă din dreapta, unde se găsește castelul cu premii, câștigul va fi multiplicat conform numărului afișat.

Dezvoltatorii de jocuri de sloturi au prevăzut potențialul acestei categorii de pacanele, prin urmare, este de așteptat ca în viitor să apară din ce în ce mai multe astfel de jocuri hibrid.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati