Pachet gratuit de analize pentru depistarea cancerului de col uterin, la Spitalul de Ginecologie din Buftea

Pentru prevenția cancerului de col uterin, Spitalul de Ginecologie din Buftea pune la dispoziția pacientelor asigurate un pachet de analize gratuite care presupune consult, recoltare flotiu, genotipare – testare HPV și examen citologic – testul Papanicolau. 

Programările se pot face la numărul de telefon 021 351 5295 sau pe email la programari@spitalbuftea.ro.

Cancerul de col uterin este provocat de anomaliile celulare care apar la nivelul colului uterin. La inceput, excrescentele celulare survin la nivelul cervixului, iar aceasta deoarece zona este supusa unor modificari ciclice constante, in functie de menstruatie.

In cadrul acestui proces fiziologic, exista sanse ca celulele astfel rezultate sa sufere mutatii, favorizand astfel aparitia celulelor dezvoltate nefiresc. In cazul infectiei cu Human Papiloma Virus (virus cu transmitere sexuala), sansele de dezvoltare a cancerului sporesc.

In fapt, exista mai multi factori de risc ce pot influenta aparitia acestei afectiuni mortale:

– fumatul (se afla in topul listei, fiind un istoric cu atat mai periculos cu cat femeia a fumat o perioada indelungata)

– infectia cu HIV

  asocierea contraceptivelor orale si a infectiei cu HPV, adica Human Papiloma Virus (este vorba de o administrare a tratamentului hormonal pe perioade mai lungi de 5 ani)

Împotriva HPV există și vaccin, disponibil in România, care se poate realiza gratuit pentru fetele între 11-14 ani cu o cerere la medicul de familie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati