Pacient cu COVID-19 internat în secție ATI, transferat la Botoşani, din cauza lipsei locurilor în spitale

0
156
camera spital covid

Doi pacienţi infectaţi cu COVID-19 internaţi pe secţii de anestezie – terapie intensivă (ATI) ale unor spitale din Bucureşti şi Bacău au fost transferaţi în ultimele două zile la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani, ca urmare a suprasolicitării secţiilor respective.

Potrivit sursei citate, un pacient de la Bucureşti a ajuns la ATI în cursul după-amiezii de luni cu un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne, după ce cu o zi mai devreme a fost transferat pacientul de la Bacău, scrie G4Media.

În Bucureşti şi în aproape toată ţara ATI-urile sunt depăşite. Noi suntem una din secţiile care încă ne permitem să mai primim pacienţi. Ne aşteptăm să mai aducem şi alte cazuri, pentru că noi suntem în zonă verde şi cei mai mulţi sunt în zonă roşie„, a afirmat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, Monica Adăscăliţei.

În acest moment, la Secţia ATI de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” sunt disponibile zece locuri pentru pacienţii cu SARS-CoV-2, însă numărul de paturi va creşte, ca urmare a faptului că pacienţii non-COVID-19 care au nevoie de terapie intensivă vor fi transferaţi la Spitalul Municipal din Dorohoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.