Pacienţii români care necesita transplant pulmonar nu mai pot fi transplantaţi în țară

Pacienţii români care au nevoie de transplant pulmonar nu mai pot fi transplantaţi în România.  Acreditarea Centrului de Transplant al Spitalului Clinic ”Sfânta Maria” a expirat pe 9 martie, a afirmat duminică ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, scrie bucurestifm.ro.

„În România Centrul de Transplant al Spitalului Clinic „Sfânta Maria” din Bucureşti, care era singura unitate din ţară acreditată pentru a efectua transplanturi pulmonare, unitate care a efectuat de altfel opt transplanturi pulmonare în ultimii ani între care şase pacienţi încă trăiesc a pierdut acreditarea. A expirat acreditarea la data de 9 martie şi spitalul nu a mai cerut prelungirea acesteia”, a precizat Voiculescu într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că în s-a încheiat deja un acord cu Italia, care presupune şi reglementează colaborarea dintre ANT şi Institutul Naţional de Sănătate Centrul Naţional de Transplant din Italia în domeniul transplantului pulmonar.

El a mai anunţat că există discuţii avansate şi cu un centru de transplant din Franţa, atât pentru a primi pacienţi români cât şi pentru a trimite echipe de medici specialişti pentru pregătire.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati