Pagube de peste 1 miliard de euro, din cauza primarului general. Cristian Popescu Piedone va solicita daune lui Nicușor Dan și Consiliului General

Anularea în primă instanță a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) al Sectorului 5 de către Tribunalul București, după un demers al primarului general Nicușor Dan, poate aduce pierderi de peste un miliard de euro, prin imposibilitatea efectuării unor investiții publice.

Situația a fost semnalată consilierilor generali printr-o notificare semnată de primarul PPU (social-liberal) al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, alături de viceprimari și mai mulți directori ai instituției.

În document sunt explicate consecințele votului consilierilor generali, în ceea ce privește exercitarea mandatului de către primarul general, care a susținut în instanță suspendarea și anularea PUZ Sector 5.

Oprirea realizării unor obiective de investiții, așa cum sunt construirea unor noi linii de tramvai sau a unor piste de biciclete, extinderea și modernizarea unor artere de circulație, construirea a 20 de km de linie de metrou, precum și alte obiective, va duce la prejudicierea bugetului public cu peste un miliard de euro.

Semnatarii adresei transmit că, în cazul anulării în integralitate a PUZ Sector 5, vor deschide o acțiune juridică prin care vor solicita plata daunelor aduse bugetului public de către primarul general și consilierii generali, în solidar.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati