Palatul Victoria va fi iluminat marţi în verde, culoare simbol a Zilei Mondiale a Sănătăţii Mintale

0
179
sursa foto: Guvernul Romaniei

Palatul Victoria va fi iluminat marţi în verde, culoare simbol a Zilei Mondiale a Sănătăţii Mintale.

Potrivit unui comunicat remis presei, prin acest demers Guvernul României se alătură instituţiilor cu rol în creşterea conştientizării educaţiei pentru sănătate mintală, ministerelor de resort, agenţiilor din subordine.

„Sănătatea mintală, mai mult decât oricând, a devenit o componentă esenţială a stării generale de sănătate. Nu există sănătate, fără sănătate mintală”, afirmă sursa citată.

Tema stabilită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru anul 2023 este „Our minds, our rights”, un apel către respectarea deplină a drepturilor omului, respect pentru individualitatea fiecăruia şi incluzivitate socială.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii Mintale, Ministerul Sănătăţii organizează marţi consultări cu reprezentanţi ai principalelor instituţii partener – experţi, profesionişti în domeniu, reprezentanţi ai organismelor de monitorizare – cu tema „Serviciile de Sănătate Mintală, actualităţi şi direcţii strategice de dezvoltare”.

„Este binevenit demersul Ministerului Sănătăţii de a aduce la aceeaşi masă instituţii publice, specialişti, organizaţii neguvernamentale şi ale pacienţilor pentru a gândi împreună bune practici de îngrijire a sănătăţii mintale, pornind de la ideea centrală a respectării demnităţii umane”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, conform comunicatului de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.