Până când plănuiește premierul Ludovic Orban să țină școlile închise

0
251
Unsplash

Școlile trebuie să rămână închise până când se va reduce semnificativ numărul de infectări zilnice, susţine premierul Ludovic Orban.

Întrebat până când vor mai fi ținute școlile închise, premierul Ludovic Orban a declarat că se vor relua cursurile atunci când numărul infectărilor zilnice va scădea semnificativ.

„Până la o reducere semnificativă a numărului de infectări zilnice, învățământul se desfășoară online.

Am fost criticați grav prima dată că am deschis școlile pe data de 14 septembrie și după-aia că am suspendat cursurile în clasă și am stabilit că se fac online. Ne-a fost dat exemplul altor țări care au păstrat deschis. Aproape toate ţările care au păstrat învățământul la clasă între timp au suspendat cursurile în clasă. În Franța, au fost proteste pentru a se desfășura învățământul online”, a susţinut Orban, scrie spotmedia.ro.

Aproape jumătate dintre părinţi nu sunt de acord cu închiderea școlilor

Consiliul Naţional al Elevilor nu este de acord cu trecerea în sistem online a tuturor şcolilor. Propunerea lui Klaus Iohannis este nefundamentată

Premierul a afirmat că funcţionarea şcolilor nu trebuie privită doar din perspectiva riscului în școală, unde sunt puține infectări, ci pentru că învățământul în școli generează alte probleme epidemiologice.

„În școală, riscul de transmitere a virusului este mai mic decât în alte ocazii. Problema e că funcționarea școlilor presupune creşterea aglomeraţiei, grupuri de părinţi, de bunici, care își duc copiii la școală, care interacționează între ei.

Sunt o serie de alte activităţi legate de mersul la școală care cresc riscul epidemiologic. Pentru a-i proteja copii, pe profesori, pe învățători și pe părinţi şi pe bunici, este mai bine să fie suspendate cursurile”, a spus Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.